De Brunssummerheide is een afwisselend natuurgebied en wordt doorsneden door de Roode Beek. Je kunt er genieten van ruimte, rust en schoonheid.

Natuurmonumenten

Uit het verleden is gebleken als er een hond vermist was op de Brunssummerheide dan merkte de boswachters dat dit voor overlast zorgde, te denken aan flyers vastgeniet aan bomen, roepende mensen de hele nacht, buiten de toegestane paden verblijven en verstoring van de heide en ga zo maar door. Dit is allemaal begrijpelijk om de hond terug te vinden. Daarbij hebben deze boswachters ook weinig tijd om naast hun reguliere werk bij een vermissing van een hond intensief te gaan zoeken en bij een gevonden hond het baasje op te sporen. Dus dachten ze dit kan anders. Daardoor is er een samenwerkingsverband ontstaan met de boswachters van natuurmonumenten voor het gebied Brunssummerheide en Stichting Hart Limburg Zuid.

Heeft u een hond gevonden of is u hond vermist op de Brunssummerheide neem dan via het volgende telefoon nummer contact met ons op. Telefoonnummer : 06-43004395

Ons telefoonnummer is ook terug te vinden op de diverse informatie borden op de Brunssummerheide.

Bij een gevonden of vermiste hond op de Brunssummerheide kan er alleen gehandeld worden onder coördinatie van Stichting Hart Limburg Zuid. Wij staan in directe verbinding met boswachters en met het calamiteiten nummer van natuurmonumenten. Andere zoekteams zijn niet toegestaan om te zoeken naar een vermiste hond op de Brunssummerheide of moeten onder coördinatie staan van Stichting Hart Limburg Zuid. Wij hebben een akkoord van de boswachters om indien nodig van de paden af te wijken. Er zijn speciale flyers die gedrukt worden in opdracht van natuurmonumenten voor de Brunssummerheide, alle overige flyers die niet voldoen aan deze eisen worden direct verwijderd. Andere flyers kunnen als vervuiling worden gezien en er staan boetes op.