Nieuws

Chip Warning

augustus 10, 2020

Het is zo belangrijk om je huisdier te chippen maar zeker nog belangrijker, zorg voor een goede registratie. Dit draagt bij aan het feit mocht je huisdier vermist raken we snel kunnen achterhalen wie het baasje is als de chip wordt uitgelezen met een Chipreader.

  • Chippen van je huisdier kost gemiddeld 25 euro
  • De online registratie bij bijv, www.ndg.nl kost 5,95 euro

We merken dat heel veel vermiste huisdieren wel gechipt zijn maar de registratie niet up to date zijn. Denk er a.u.b. aan:

  • Ga je verhuizen pas de chipregistratie aan
  • Krijg je een nieuw telefoonnummer pas de chipregistratie aan
  • Neem je een huisdier van iemand over pas de chipregistratie aan
  • Ook al komt je huisdier van de fokker controleer altijd of het nummer in het paspoort overeenkomt met het chipnummer van de chip in je huisdier 
  •  Adopteer je een huisdier controleer ook dan altijd de chipregistratie

Check of het nummer in het dierenpaspoort overeenkomt met het nummer van de chip in je huisdier en check of de gegevens kloppen zoals naam adres en telefoonnummer. Ga er alsjeblief niet standaard vanuit dat het allemaal klopt. Controleren is beter, en helaas komt het vaak voor dat gegevens niet kloppen.

Ga je met je huisdier naar de dierenarts, 
Vraag je dierenarts de chip uit te lezen en de registratie te controleren maar ook om te controleren of het chipnummer dat men uitleest overeenkomt met het chipnummer dat in je dierenpaspoort staat.
Een chip kan namelijk ook kapot gaan, doe het jaarlijks bij bijvoorbeeld de entingen.
Help ook de oudere mensen in je omgeving: ouders, oom, tantes opa’s oma’s of de buurman of buurvrouw
Probeer ze uit te leggen wat het betekend en hoe belangrijk het is.

Heb je vragen over chippen of registeren neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we de vragen beantwoorden of je helpen met je huisdier goed te registeren.